ANASAYFA HABERLER KUTUPHANE KURALLAR FORUM KAYIT OL
Oyun Kuralları
Son Güncelleme Tarihi: 07.03.2022
Oyun Kuralları
Oyuna kayıt yaptırdıktan sonra kullanıcının bir oyuncu karakteri olur ve başlangıç olarak 5 gümüş verilir. Oyun karakterinin gelişimi için, oyuncunun oyun içinde var olan görevleri tamamlaması gerekir. Ayrıca diğer oyun karakterleri ile veya sistem tarafından yönlendirilen yaratıklar veya karakterler (NPC) ile savaşarak oyun karakteri güçlendirip geliştirilebilir. 
 
Kazanılan ikili dövüşlerin ardından, oyun karakterinin seviyesi ve/veya özelliklerinden biri yükselir ve oyuncu oyun parası (oyun içinde geçerli olan para) elde eder.
Oyuncu, ayrıca görevleri tamamlayarak ve oyundaki canavarları yenilgiye uğratarak nesneler ve oyun parası elde edebilir.
 
Oyun parasını, oyun içinde kullanabileceğiniz nesneleri (zırh, iksir, vb.) satın almak veya zırhlarınızın ve silahlarınızın tamiri için kullanabilirsiniz.
 
 
Aşağıdakiler oyun içinde yasaklanmıştır:
 
1. Pushing ve aktarımlar
 
a. Pushing:
 
Bir karakterin özelliklerini geliştirmek için birden fazla oyun karakteri ile kayıt olmak/oynamak ya da karşılıksız alışveriş yapmak yasaktır.
 
 
b. İkinci bir oyun karakterinin açılması:
 
Oyuncuların iki Irk (İnsan ve Magmar) içerisinde birden fazla oyun karakteri açmaları yasaktır. Yani iki Irkta da sadece 1 oyun karakteri ile oynamalarına izin verilir. İki ırk arasındaki karakterler arasında veya aynı ırkta birden fazla karakter açılması durumunda, bu karakterlerin aynı dövüşe katılmaları, aynı dövüş alanlarını kullanması yasaktır. Madde 4.f kapsamında iki ırk arasındaki karakterleri herhangi Irka fayda/zarar sağlayacak şekilde kullanmaları yasaktır
 
 
c. Karakterin kullanıma kapatılması nedeniyle yeni bir oyun karakterinin açılması:
 
Herhangi bir sebepten dolayı oyun karakteri dondurulan ya da Destan: Ejderha Savaşları hizmetlerini kullanması yasaklanan (bloke edilen) oyuncunun yeni bir hesap altında tekrar kayıt yaptırması ya da farklı ırktan mevcut karakteri ile oynaması kesinlikle yasaktır. Bu kural dahilinde cezalandırılan bir oyuncunun diğer hesapları da aynı şekilde cezaya tabii tutulur.
 
 
d. İkinci bir oyun karakterinin ticari amaçlarla kullanılması:
 
İkinci bir oyun karakterinin ticari amaçlarla kullanılması oyun kurallarına aykırıdır. Bu kurala, geri dönüş madalyonlarının kullanılması, ikinci oyun karakterinin belli bir bölgede kontrol amaçlı tutulması ve forumda ve/veya sohbet kanalında alınan cezalardan kurtulmak amacıyla yeni bir hesabın açılıp bu hesap ile forumun ve sohbet kanalının kullanılması dahildir.
Ek olarak bu oyun karakteri ile karşı ırktaki oyuncuları rahatsız etmek, dövüş alanlarına çağırmaya zorlamak yasaktır.
 
 
e. Aynı hanlık üyelerinin "Hanlık Kasası"nı kullanarak karşılıksız alışveriş yapmaları yasaktır.
 
f. Oyuna aynı IP adresini kullanarak birden fazla karakterle giriş yapmak ve aynı PvP dövüşüne ya da fayda sağlayacak herhangi dövüşe katılmak yasaktır.
 
 
2. Alışveriş ve anlaşmalar
 
a. Destan: Ejderha Savaşları’nda alışveriş serbesttir. Burada uyulması gereken kurallar şunlardır: Madde 1. Pushing ve aktarımlar, Madde 8. Buglardan ve program hatalarından istifade edilmesi, Madde 9. Telif haklarının ihlali, Madde 12. Oyuna giriş bilgilerinin aktarılması/çalınması, bu bilgilere ulaşılmaya çalışılması, Madde 13. Oyun içi hizmetleri ekonomik çıkar amacıyla kötüye kullanılmak, Madde 14. Dolandırıcılık, Madde 15. Oyun içinde kırıcı davranışlarda bulunmak.
 
Anlaşmasız yapılan alışverişlerde geri ödeme yapılmaz.
 
b. İlgili forum sayfalarında, iki oyun karakterinin gönüllü olarak sözleşme yapma imkanı vardır. Yapılan anlaşmanın geçerli olması için aşağıdaki şartlara uyulmalıdır:
Anlaşma, alışveriş nesnelerini, ödeme yöntemini ve bir zaman dilimini içermelidir. Bu zaman dilimi, maksimum 50 gündür.
Kredi olarak tanınabilen altın miktarı 100 altını geçebilir fakat tüm alışverişlerde sorumluluk oyunculara aittir. 
 
Borçlu oyuncunun hak talep etmesi durumunda, alacaklı oyuncuda yeterli para bulunması durumunda ya da satılan nesnenin devredilebilir olması durumunda alacaklı oyuncuya aktarılır. Aksi halde borçlu oyuncuya ceza verilir ve ceza ödemesi alacaklı oyuncuya aktarılır
 
Tüm taraflar (yani 2 oyun karakteri), anlaşmayı onaylamalıdır. İki oyuncunun da onaylamaması durumunda alışveriş geçersiz sayılacaktır ve hak talep edilemeyecektir.
Alışveriş, ilgili forum sayfasına yazıldıktan sonra yapılmalıdır.
Bahsi geçen fiyatlar, güncel piyasa değerlerini temel almalıdır (güncel piyasa değerinin %70’inden az olmamalıdır).
Taksitle alışveriş durumunda, her taksit ödemesi, ilgili forum girdisinde kayda geçirilmelidir. Karakter bilgi (info) sayfasına yazmak geçersiz sayılacaktır.
 
Anlaşmalara uyulmaması, oyundan ihraç dahil olmak üzere gerekli cezaların uygulanmasına yol açar. Forumda kaydı bulunmayan alışverişlerde madde 1.a üzerinden değerlendirme yapılarak iki oyuncuya da cezai işlem uygulanacaktır.
 
c.  Forumda belirtilmeyen alışverişler, düzenli olarak kontrol edilecektir. 2 aylık süre içerisinde tamamlanmayan kişisel alışverişlerde ise madde 1 üzerinden değerlendirme yapılarak cezai işlem uygulanacaktır. Oyun içerisinde hibe ya da yardım amaçlı yüksek seviyede para ve nesne transferleri yasaktır. Yöneticiler, oyun içerisinde gerekli kontroller sonucu birden fazla karakterin, aralarında aracı kullanarak para ve nesne transfer etmesini yasaklamaktadır. Örneğin; 5 farklı karakterden düşük miktarda para ya da nesne transfer eden bir oyuncunun yaptığı işlem madde 1.a kapsamına girmektedir. Aynı IP bağlantısı olsa da olmasa da sadece belirli bir oyun karakterinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan bu alışverişler yasaktır.
 
 
3. Yabancı programlar
 
Oyun karakterine avantaj sağlamak ya da diğer oyunculara dezavantaj yaratmak amacıyla hileler, botlar, makro gibi yabancı programların kullanımı yasaktır. Aşağıdakiler bu kapsama dahildir:
 
a. Ticaret ve reklam amaçlı yabancı programlar
b. Kaynak kazanma amaçlı yabancı programlar
c. Dövüşlerde avantaj sağlama amaçlı yabancı programlar
d. Kaynak elde etme ve dövüşlerde hızlı işlem yapmak adına makrolar (27/08/2021)
e. Avlanma, kaynak toplama vb. eylemlerde oyundaki arayüzün kullanılmaması (bağlantı vb. üzerinden işlem yapılması)(27/08/2021)
 
 
4. Savaş anlaşmaları ve danışıklı dövüşler 
 
 
a. Sonucu önceden kararlaştırılmış bir savaşa katılmak
 
 
b. Dövüş alanlarında (Arena, Kristal Mağaraları, Mabet, vb.) oyun karakterlerinin bir dövüşün gidişatı ve sonucu hakkında anlaşmaları yasaktır. Bunlar pushing olarak değerlendirilir. Bu duruma, birbirine karşı dövüşen takımlardan hangi takımın galip geleceğinin ya da mağlup olacağının önceden kararlaştırılması dahildir. Ancak, bir takımın kendi içinde savaş taktiği konusunda önceden konuşması ve taktik belirlemesi oyun kuralları dahilindedir. Rakip takımla konuşarak aşağıdakiler hakkında anlaşmaya varmak yasaktır:
 
             - Kemerlerin (ceplerin) kullanımı
             - Hayır dualarının ya da benzer etkilerin kullanımı 
             - Morokların ve bineklerin kullanımı
             - Görevlerin, kahramanlıkların ya da kaynak toplanması işlemlerinin gerçekleştirilmesi
  
c. PvP etkinliklerine "çıplak", yani dövüşe uygun olmayan zırhla katılmak (buna sadece bir veya iki zırh parçası ile katılmak da dahildir) yasaktır. Bu kural, sadece önceden haberi verilmiş olan PvP etkinlikleri için geçerlidir.
 
Kasten düşük kalite zırhla ya da hiç zırh olmadan girilen dövüşler geçersiz sayılır.
 
                - Seviye 3-4 arası oyuncuların, dövüş alanında en az üç zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve bu parçalardan en az bir tanesinin yeşil ya da üstü olması gerekir.
 
                - Seviye 5-6 arası oyuncuların, dövüş alanında en az dört zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve bu parçalardan en az bir tanesinin yeşil ya da üstü olması gerekir.
 
                - Seviye 7-8 arası oyuncuların, dövüş alanında en az dört zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve sadece bir parçanın sade takımdan olmasına izin verilir.
 
                - Seviye 9-10 arası oyuncuların, dövüş alanında en az beş zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve sadece bir parçanın sade takımdan olmasına izin verilir.
 
                - Seviye 11-12 arası oyuncuların, dövüş alanında en az altı zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve üstünde sade takım parçasına izin verilmez.
 
- Seviye 13-14 arası oyuncuların, dövüş alanında en az yedi zırh parçası giyinmiş olması gerekir ve üstünde sade takım parçasına izin verilmez.
 
Hayır duaları ve kemerler bu kurala dahil değildir ve herhangi bir zorunlulukları yoktur. Hayır duaları ve kemer kullanımı konusunda rakip ile tartışıp anlaşmaya varmak ya da herhangi konuda anlaşma yapmak Madde 4b. kapsamına girer ve kesinlikle yasaktır!
 
d. Dövüş alanlarına girerek faaliyetsiz (zarar vermeden) durmak yasaktır. Buraya girdikten sonra faaliyet göstermek gerekmektedir. Oyuncu sıraya girerken vakit olarak kendini ayarlamalıdır. Diğer bir deyişle savaş alanlarına girip de savaşın gidişatına katkıda bulunmamak yasaktır.
 
e. Oyuncular Dövüş Alanlarında ve PvP dövüşlerinde kazanmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstermek zorundadır. Dövüş alanlarında veya PvP dövüşlerinde bilerek yenilmek iksir kullanmamak veya zayıf zırh takımı ile girerek rakibin kazanmasına izin vermek yasaktır.
 
f. Madde 1.b kapsamında oyuncuların iki ırkta kuraldışı şekilde karakter açıp, PvP dövüşleri ya da herhangi dövüşün gidişatını değiştirmesi eylemi ya da Dövüş Alanlarında sıraya girmesi/sırayı onaylamaması yasaktır. Bu kurala karşı ırk ile bağlantısı bulunan karakterler de dahildir.
 
g. Madde 4.c kapsamında rakip takıma hediye yollayarak ya da karşı ırkta yeni karakter açarak rakip takım ile moroklarbinekler vb. madde 4.c dahilindeki tüm konularda anlaşmaya varmak ya da bu teklifte bulunmak yasaktır. Rakip takım sadece dövüş alanlarına davet edilebilir, haricindeki tüm konular anlaşma konusu dahilinde yasaktır.
 
5. Geçersiz kullanıcı adları
 
a. Herhangi bir şekilde politik amaçlar, aşağılayıcı terimler, ırkçı ve ayrımcı imalar içeren, cinsel içerikli ya da başka bir internet sayfasının ismini taşıyan kullanıcı adlarının (nick/rumuz) kullanımı yasaktır. Yöneticilerin, muhafızların veya mentorların rumuzlarına benzer kullanıcı isimlerinin kullanımı yasaktır.
 
b. Kullanıcı adı seçerken sadece Latin alfabesi harfleri kullanılabilir. Bu kurallara uymayan tüm kullanıcı adları geçersiz sayılır. 
 
 
6. Yöneticilere ve diğer oyunculara karşı aşağılayıcı, yaralayıcı davranışlarda bulunmak
 
a. Oyun içinde görevli yöneticileri, mentorları, muhafızları, oyun yardımcılarını ve diğer oyuncuları, oyun içinde ve oyun dışında aşağılamak, onlara küfür ve hakaret etmek yasaktır.
 
b. Sohbette, forumda ve posta yoluyla aşağılayıcı terimler ve küfür içeren yazılar yazmak, başka bir oyuncuya küfür ve/veya hakaret içerikli hediyeler ve mektuplar göndermek yasaktır. Bu kural info üzerindeki yazılar için de geçerlidir.
 
 
7. Sohbet, forum ve oyun kurallarının ihlali
 
Sohbet ve forum kurallarını ihlal etmek ya da sürekli olarak kötüye kullanmak yasaktır. Her oyuncu, 7 günde en az bir defa güncel oyun, sohbet ve forum kurallarını okuyup değişikliklerden haberdar olmakla yükümlüdür.
 
 
8. Buglardan ve program hatalarından istifade edilmesi
 
Oyun içindeki program hatalarını (bug) yarar getirecek şekilde kullanmak ve bu hataları yönetime bildirmek yerine diğer üçüncü şahıslara iletmek, onların da bu hatalardan yararlanmalarını sağlamak yasaktır. Bu tarz hataların oyun yönetiminden gizlenmesi yasaktır.
 
 
9. Telif haklarının ihlali
 
Oyuna bağlı yazılım ve telif ve diğer haklarla koruma altına alınmış her tür malzemenin mülk sahibinin ya da yasal hak sahibinin izni olmaksızın kullanılması, kısmen ya da tamamen gönderilmesi, üçüncü kişilere iletilmesi ve herhangi bir yolla yayılması yasaktır.
 
 
10. Uygunsuz terimlerin kullanımı
 
Oyun içerisinde, reşit olmayan oyuncular için sakınca doğurabilecek cinsel içerikli (hangi tarzda olursa olsun ) terimler kullanmak yasaktır. 
 
11. Yasal olmayan davranışlara teşvik
 
Üçüncü kişileri, bağımlılık yapıcı maddeleri yaymak, terörist eylemlere ve kanunla seçilmiş hükümetleri devirmeye yöneltmek, her tür pornografi ya da cinsiyet, ırk, yaş, din ayrımı ve her türden ayrımcılık yapmak gibi yürürlükte olan kanunlara aykırı davranışlarda bulunmaya teşvik edici eylemler içinde olmak yasaktır.
 
 
12. Oyuna giriş bilgilerinin aktarılması/çalınması, bu bilgilere ulaşılmaya çalışılması
 
a. Oyuncunun kendi oyun karakterinin giriş bilgilerini (kullanıcı adı ve şifre) parasız , oyun parası karşılığında ya da gerçek para karşılığında başkasına vermesi yasaktır.
 
b. Diğer oyuncuların oyuna giriş bilgilerinin (şifre, e-posta adresi, gizli sorunun cevabı) çeşitli yollardan öğrenilmeye çalışılması yasaktır.
 
c. Bir Destan: Ejderha Savaşları oyun karakterini çalmak ve çalmaya teşebbüs etmek kesinlikle yasaktır.
 
d. Üçüncü kişilerin kayıtlı bir oyun karakteri ile oynamalarına izin vermek yasaktır.
 
 
13. Oyun içi hizmetleri ekonomik çıkar amacıyla kötüye kullanılmak
 
a. Destan: Ejderha Savaşları oyununa ait olan hizmetleri ve nesneleri, gerçek hizmet ve nesnelerle takas etmek yasaktır. Buna oyun parası elde etme hizmetleri de dahildir. Destan: Ejderha Savaşları oyunundaki nesneleri ve hizmetleri, gerçek bir takım hizmetler karşılığında (Terrabank ve SMS hizmetleri gibi), örneğin bir oyun karakterine pırlanta yatırılması talebi ile, oyun içi diğer nesnelerle ve hizmetlerle de takas etmek yasaktır. Destan: Ejderha Savaşları içindeki nesneler ve hizmetler, oyun içindeki nesne ve hizmetlere karşılık sadece dolaysız olarak takas edilebilirler.
 
b. Oyun karakterinin ve oyun içindeki eşyaların, gerçek para karşılığında başkasına satılması ve satılmaya teşebbüs edilmesi kesinlikle yasaktır.
 
 
14. Dolandırıcılık
 
 
Aşağıdaki eylemler yasaktır:
 
a. Genel
 
a1. Bir eşya satın almak veya satmak amacıyla diğer oyuncuları dolandırmak
a2. Alışveriş yapılan kişilere, bir nesnenin durumu ya da özellikleri hakkında yanlış bilgi vermek
a3. Muhafızlar ve yöneticilerden bilgi saklamak, onları kandırmak ve yanlış yönlendirmek
a4. Oyun yöneticilerinin adlarını kullanarak dolandırıcılık yapmak
a5. Kanıtları değiştirmek
 
 
15. Oyun içinde kırıcı davranışlarda bulunmak
 
Oyun yönetimi, aşağıdaki kurallara uymayanları uygun gördüğü şekilde cezalandırma hakkına sahiptir:
 
a. Feo dünyası kurucuları, oyun yönetimi, mentorlar ve muhafızlar hakkında bir temele dayanmayan eleştiriler yaparak onları küçük düşürmeye çalışmak
b. Oyun hakkında, oyuncuları oyunu bırakmaya teşvik edici, oyunu küçük düşürücü tabirler kullanmak
c. Feo dünyası kurucuları hakkında gerçek olmayan ve aşağılayıcı sözler kullanmak
d. Oyunun gelişimini olumsuz etkileyecek her türlü davranışta bulunmak
e. Oyun içerisinde aile içerikli küfürler en aşağı 5 günden başlamak koşulu ile esarete tabidir. (Tekrarlarında karakter blokesi uygulanabilir)
f. Gerçek hayata yönelik tehdit, bilgi isteme, "beni ara" diyerek numara paylaşılması vb. tüm işlemler minimum 5 günden başlamak koşulu ile esaret lanetine tabidir (Tekrarlarında karakter blokesi uygulanabilir)
 
 
16. Gelişimi engelleyecek davranışlarda bulunmak
 
Oyuncuların, oyun içi gelişimini engelleyecek her türlü davranışı kapsamaktadır. Görevlerin yapılmasını engellemek, oyuncuya saldırı sınırı dışında saldırmak vb. eylemler bu kurala dahildir.
 
a. Oyun içerisinde diğer oyunculara karşı, tehdit ve cebri olarak bıraktırıcı eylem ve hakaret içeren sözler söylemek
b. Oyuncuları, dövüş alanlarına girmesi/girmemesi konusunda tehdit etmek, zorlamak
c. Saldırı sınırını aşmak; Herhangi oyuncuya, oyundan soğutacak ya da gelişimini engelleyecek derecede saldırmak yasaktır.
                * Bir oyuncu kendi ırkındaki oyunculardan, 1 gün içerisinde toplamda(tüm saldıran oyuncuların saldırıları toplanır) 6 veya daha fazla saldırı alması halinde kendisine 1 günlük Koruma Duası gönderilir.
                * Bir oyuncu kendi ırkındaki oyunculardan, 1 gün içerisinde toplamda 10'dan fazla morok saldırısı alması halinde kendisine 1 günlük Koruma Duası gönderilir.
                * Bir oyuncu karşı ırktaki oyunculardan, 1 gün içerisinde toplamda(tüm saldıran oyuncuların saldırıları toplanır) 11 veya daha fazla saldırı alması halinde kendisine 1 günlük Koruma Duası gönderilir. (Saldırı alan oyuncunun kendi bölgesinde geçerlidir. Sessizlik Platosu benzeri PvP bölgeleri için geçerli değildir)
                * Bir oyuncu karşı ırktaki oyunculardan, 1 gün içerisinde toplamda 15'den fazla morok saldırısı alması halinde kendisine 1 günlük Koruma Duası gönderilir. (Saldırı alan oyuncunun kendi bölgesinde geçerlidir. Sessizlik Platosu benzeri PvP bölgeleri için geçerli değildir)
                * Bu saldırıların sürekli devam etmesi durumunda oyuncuya 1 haftalık Koruma Duası gönderilir ve saldırı yapan oyunculara öncelikle uyarı cezası tekrarında 1 haftadan başlamak üzere Esaret Laneti verilir.
                * Saldırıların sürekli yapılması -sınır geçilmezse dahi- yasaktır. Örneğin; bir oyuncuya 3 gün boyunca, her gün 5 saldırı ve 10 morok saldırısı yapılması halinde, sınırlar dahilinde olsa da oyuncu koruma altına alınır.
                * Koruma Duası altında olan oyuncu, kendi ırkındaki diğer oyuncuların ona saldıramadığı gibi o da saldıramaz ve saldırı moroklarını(iki ırka karşı) kullanamaz. Kullanmak isterse kendisine gönderilen efekti silebilir. Oyuncu efekti sildiğinde saldırı alması halinde sorumluluğu üstlenmiş olur ve kendisine tekrar Koruma Duası gönderilmez.
 
17. Kural İhlali Tekrarları ve Özel Durumlar
 

Ağır kural ihlallerinde ya da bazı kural ihlali tekrarlarında yönetim tarafından hesaba para cezası verilir. 1 ay sonrasında karakterin cezayı ödememesi ve hesabını açtırmaması durumunda özel işlemler uygulanacaktır.

a. Başka oyun/projelerin reklamının yapılması/tekrarlanması, küfür cezaları/tekrarları, yabancı programların kullanımı, bug kullanımı, oyunun akışını etkileyecek olumsuz davranışlar ve bunların tekrarlanması gibi kural ihlallerinde karaktere cezai işlem uygulanabilir ve 1 aylık süre verilir. Bu kural ihlalinde durum değerlendirilerek bu cezai işlem uygulanacaktır. Her kural ihlalinde bu tür ağır cezai işlem uygulanmayabilir. Yönetim ilgili ihlalin ağırlığını ve durumunu değerlendirerek bu cezayı uygulama hakkına sahiptir.

b. 1 ayın sonunda karakter cezasını ödemezse KVKK kapsamında oyundaki tüm kayıtlı bilgileri ile birlikte karakteri silinir.
 
c. Karakter silinmeden, karaktere ait oyundaki karakteristik özellikler başka bir oyun karakterine kopyalanır. Bu kopyalama işleminde kesinlikle oyuncuya ait kişisel bilgiler aktarılmaz.
 
d. Kopyalanan yeni karakter, oyunun dengesini bozmayacağından ve zaten varolan bir karaktere ait özelliklere sahip olduğundan belirli kurallar çerçevesinde oyun yönetimince oyuna yeni başlayacak oyuncudan kullanıcı adı, mail adresi ve ırk bilgisi alınarak verilebilecektir.
 
e. Yeni karaktere, karakteristik özelliğine göre lanet verilir ve yeni başlayacak oyuncu oynamadan bu cezayı ödemekle yükümlüdür. Yeni başlayacak oyuncunun karakteri almasının tek koşulu verilmiş cezayı ödemesidir. Bu ceza sadece başlangıç cezası olacaktır ve oyun kuralları ihlali kapsamında kesinlikle sayılmayacaktır. Oyuncu, karaktere sıfırdan başlamış gibi ilerleyecektir.
 
f. Fakirlik Laneti yani bankacıdan borç alıp ödemesini yapmaması sonucu alınan lanete sahip olan oyuncuların, banka borçlarını 3 ay boyunca ödememeleri durumunda oyuncuya 1 aylık süre verilir. 1 ay içerisinde geçerli bir mazareti bulunmadan ödemesini hala yapmaması durumunda hesap KVKK kapsamında tamamen silinir. Bu silme işlemi ile birlikte oyuncuların saklanan kişisel bilgileri (e-posta, kurtarma sorusu ve cevabı vb.) tamamen kaldırılır.
 
g. Hesabına 3 ay süresince giriş yapmayan oyunculara 1 aylık süre verilir. 1 ay sonunda hesabına hala giriş yapmayan oyuncuların, oyun karakterleri KVKK madde 7 kapsamında sistemden tamamen silinir. Bu silme işlemi ile birlikte oyuncuların saklanan kişisel bilgileri (e-posta, kurtarma sorusu ve cevabı vb.) tamamen kaldırılır.
 
Bu ve yukarıda belirtilen diğer oyun kurallarına uymayan oyuncuların (kullanıcıların), oyun ve proje hizmetleri ile bağlantılı olan her türlü hizmete erişimleri, anında ve önceden duyurulmaksızın kapatılabilir, sınırlandırılabilir ya da başka koşullara tabi tutulabilir.
 
Bir oyun karakteri zindanda olduğu müddetçe kendisine ait olan tüm hesaplar, ceza süresince dondurulur. Herhangi sebeple oyun karakterinin bloke edilmesinin talep edilmesi durumunda, hesap en az 1 ay kapalı kalır. 1 ay içerisinde karakter blokesi kaldırılmaz.
 
Oyun yöneticileri, oyunu ve oyun gidişatını kendi takdirlerince yönetme hakkına sahiptirler.
 
Oyun hizmetleri, oyuncu (kullanıcı) tarafından zorlama olmaksızın ve “var olan” kuralı çerçevesinde kabul edilir. Bu, oyuncunun, oyun hizmetlerini kabul etmesi veya etmemesi sonucunda meydana gelebilecek her türlü zarardan oyun yöneticilerinin sorumlu tutulamayacakları anlamına gelir.
 
Oyun kuralları, oyun yöneticileri tarafından önceden duyurulmaksızın değiştirilebilir. Oyuncu, 7 günde en az bir defa oyun kurallarını okumak ve değişikliklerden haberdar olmakla yükümlüdür. Belirtilen süre zarfında kurallar (değiştirilmiş, yeni kurallar) gözden geçirilmediği takdirde ya da gözden geçirildikten sonra hizmetin kullanılmasına devam edildiği takdirde, oyuncunun (kullanıcının) bu değişikliklerden (yeni oyun kurallarından) haberdar olduğu ve onları kabul ettiği kabul edilir.
age_rating